KYNUTÁ buchta /podle kamarádky Zdenky/ |
|
BÁBOVKA s tvarohem |
/čerpáno Knihovnička recepty/
|
ROLÁDA šlehačková |
|
ROLÁDA čokoládová |
|
BROSKVOVÉ řezy |
|
MUFINY čokoládové |
V další misce smíchat dohromady:
|
ŠVESTKOVÉ mufiny |
|
PLNĚNÉ ČOKOLÁDOVÉ KOŠÍČKY |
Papírové košíčky vymazat roztopenou vlažnou čokoládou, nechat v pokojové teplotě ztvrdnout, na dno přidat rozinky v rumu a naplnit náplní. Zalít čokoládou, trochu nechat zatuhnout a zdobit /oplatkou, čokoládovými ozdobami, bílou čokoládou…./ Nechat v lednici zatuhnout, před podáváním papírový košíček opatrně sundat. |
BROSKVIČKY/množství 25 broskviček/ |
|
MARTINOVSKÉ rohlíčky |
/ čerpáno z receptů Hery/
Těsto:
Náplň: Vodu smíchat se sušeným mlékem a cukrem a přivést k varu. Přidat pomleté oříšky, povařit asi 2 minuty, nechat vychladnout a zamíchat nastrouhané piškoty. |
BÁBOVKA se šlehačkou |
Těsto:
|
KARDINÁLOVY ŘEZY |
Těsto:
1 vejce a 2 žloutky společně s cukrem vyšlehat do husté pěny, přidat mouku a promíchat.Naplnit tím sáček se širší zdobící trubičkou. 2.těsto: 3 bílky s 100 g cukru vyšlehat na tuhý sníh.Naplnit druhý sáček se širší trubičkou. Na polovinu plechu30x40cm, vyložený pečícím papírem , nastříkat ze sněhové hmoty o hrubce 1a1/2cm široké 3 pruhy, mezi nimi nechat mezeru 1/2cm. Do těchto mezer nastříkat druhou piškotovou hmotu.Nechat mezeru asi 10cm a opakovat na druhé polovině plechu totéž.Nakonec posypat zlehka moučkovým cukrem Péct ve vyhřáté kolíkem pootevřené troubě na 180°C asi 20 minut. Po vytažení na druhý papír posypaný cukrem přenést pásy, nechat vychladnout. Na rovnou část dát polovinu marmelády, potřít náplní. Na druhou rovnou část pruhu nanést druhou polovinu marmelády.A položit na první pruh. Posypat moučkovým cukrem s vanilkovým cukrem. Nechat v lednici ztuhnout. Náplň: V kastrůlku 2 plátky želatiny zalít 3 lžícemi vody a nechat 10 minut nabobtnat. Pak dát na sporák a jen nechat na mírném plameni nechat rozpustit. Stáhnout z plotny a vmíchat 1 lžíci šlehačky, a hned vlít do šlehačky a rychle promíchat. |
ŘEZY Pavlova |
/čerpáno : Knihovnička receptů/
Těsto:
Šlehačka: do šlehačky přidat ztužovač a vyšlehat. |
ŘEZY se zakysanou smetanou a šlehačkou |
Těsto:
náplň: podle návodu zadělat želatinu, do rozpuštěné přidat zakysanou smetanu a rychle vyšlehat.Přidat vyšlehanou s cukrem vyšlehanou šlehačku a jemně promíchat. |
KRÉMEŠE |
Těsto:
Šlehačka: šlehačku vyšlehat s cukrem / cukr podle chuti/. Listové těsto vyválet na tenké pláty a rozdělit na 6 pásu.Dát péct na pečícím papíře do vyhřáté trouby na 180°C asi 15-20 minut než těsto zezlátne.Vytáhnout , sloupnout papír a nechat vychladnout. První pás potřít krémem.Přiložit druhý pás,ten potřít krémem a vyšlehanou šlehačkou.Nakonec dát třetí pás.Nakrájet na obdélníčky a posypat moučkovým cukrem. |
ROLÁDA bez mouky |
Těsto:
Vejce a cukr ušlehat do husté pěny, poté přidat zlehka kakao smíchané s oříšky. Rozetřít rovnoměrně na plech vyložený pečícím papírem a péct ve vyhřáté troubě na 150°C asi 10 minut, Upečený plát z plechu vyjmout a nechat vychladnout. Vychladnutý potřít ušlehanou šlehačkou s cukrem. Zatočit a nechat vychladnout v lednici. Při stáčení papír z rolády pomalu sundávat. |
TVAROHOVÁ ŠTOLA |
/čerpáno :receptář Dr.Oetker/
Těsto:
|
PUNČOVÉ řezy |
/Inspirace: Knihovnička recepty 8/2008/
Těsto:
|
BÁBOVKA vídeňská |
/čerpáno : Knihovnička recepty/ Těsto:
|
BÁBOVKA se zakysanou smetanou |
Těsto:
|
LASKONKY kokosové |
Těsto:
karamelový s rumem a oříšky čokoláda na polití Bílky vyšlehat na parou dotuha /asi 10 minut/, nechat zchladnout, lehce přimíchat kokos smíchaným s moučkovým cukrem. Plech mírně pomazat olejem, dát pečící papír a podle šablony nanést hmotu. Péct 10 minut na 100°C, poté troubu zmírnit na 80°C a dvířka trouby podložit vařečkou nebo dřevěným kolíkem a laskonky 15-20 minut dosušit. Že jsou laskonky hotové poznáme podle toho, že 1 vyjmeme a pokud to jde hladce, je upečeno. Necháme zchladnout a plníme plnkou, nakonec políváme čokoládou. /plech mažeme proto, aby nám při nadzvedání šablony papír neujížděl. Zabráníme zdeformování laskonek../ |
VĚNEČKY z odpalovaného těsta |
Těsto:
Náplň:
Poleva: hotový kupovaný fondán nebo: 150g cukr moučka vymíchat společně s 2 lžícemi horkého mléka a 2 lžícemi rumu. |
ŠTAFETKY |
Těsto:
|
ROHLÍČKY dvoubarevné |
Odkaz na recept: Dvoubarevné rohlíčky ze Šlapanic |
Dortíčky(piškotové těsto plněné čokoládovým krémem) |
Dortíčky(piškotové těsto plněné šlehačkou, potah – marshmalow hmota, obsypané drcenými mandlemi) |
ZÁKUSEK se šlehačkou a čokoládou |
KOLÁČ čokoládovo-ořechový |
Těsto:
|
MEDOVNÍK |
Odkaz na recept:
http://ekucharka.net/recept-na-medovnik/ |
ŠTAFETKY roládky |
Těsto:
viz.recept: Mocca krém Poleva: čokoláda na vaření rozpuštěná s kouskem tuku Omega Do tuha vyšlehat bílky s cukrem. Zlehka přimíchat mouku s ořechy.Rozdělit na dvě poloviny. Každou polovinu dát na plech vyložený pečícím papírem.Péct ve vyhřáté troubě na 220°C krátce - asi 5 minut.Po upečení sundat pečící papír, nechat vychladnout. Krájet na pásy / z každého plechu budou 4 pásy/.Natřít krémem, stočit do roládky. Dát zchladit. Nakonec namáčet konce roládek v rozpuštěné čokoládě. |
MOCCA řezy s čokoládovou polevou |
Těsto:
viz.recept: Mocca krém Poleva: viz recept : Kakaová poleva s tukem lískové oříšky na ozdobení Žloutky vyšlehat s části cukru s vanilk.cukrem a s vodou.Přidat do tuha vyšlehané bílky s cukrem a špetkou soli, přimíchat mouku s kypř. práškem a nastrouhanou citr. kůrou. Péct na pečícím papíře v předehřáté troubě na 170°C do upečení. /asi 30-40 minut/. Vychladnutý piškot rozříznout na 2 části, naplnit krémem ,polít teplou čokoládovou polevou a dozdobit oříšky. |
MRAKY |
Těsto odpalované:
Zadělat odpalované těsto – ve vodě rozpustit tuk, přidat mouku, dobře promíchat až se těsto odděluje od stran kastrolu. Nechat dobře vychladnout a postupně přimíchat celá vejce. Rozdělit na 2 části, každou část natřít na plech vymazaný máslem. / Kousek kraje plechu nechat volné – těsto hodně nabude /. Péct ve vyhřáté troubě na 150°C asi 15 minut. Těsto nadělá na pekáči boule / tzv.mraky./ Upečené mraky /boulemi navrch/ plnit krémem. Nakonec pocákat čokoládou. |
ROLÁDA piškotová s marmeládou |
Těsto:
rybízová marmeláda moučkový cukr na posypání pečící papír na plech Žloutky utřít s cukrem a s vanilkovým cukrem do pěny. Přidat mouku s práškem do pečiva.Nakonec zlehka vmíchat do tuha ušlehaný sníh z bílků.Na plech vyložený pečícím papírem nalít těsto. Péct ve vyhřáté troubě na 180°C asi 10-12 minut.Jakmile těsto začne na krajích růžovět z trouby vytáhnout. Plát potřít marmeládou a stočit do rolády.Nakonec vychladnutou roládu posypat mletým cukrem. |
TRUBIČKY z listkového těsta s jahodovým krémem |
Těsto:
viz.recept: Jahodový krém /od Di/ moučkový cukr na obalení pečící papír, kovové trubičky Listkové těsto vyválet, nakrájet na tenké proužky 1,5 cm. Navíjet na kovové trubičky. Pokládat na pečící papír.Potřít vejcem a péct ve vyhřáté troubě na 150°C asi 15 minut.Horké těsto z trubiček sundat, nechat vychladnout.Plnit krémem .Nakonec obalit v moučkovým cukru. |
BÁBOVKA piškotová s čokoládovou polevou |
Těsto:
100 g čokolády na vaření rozpustit s kouskem tuku zn.Omega. Na ozdobu - kytičky z falešného marcipánu. Vejce s cukrem a olejem dohromady vyšlehat. Přimíchat mouku s kypř.práškem,citrónovoukůrou a rozinky.1/3 těsta odebrat a přidat do něj kakao.Do vymazané a vysypané formy střídavě lít světlé a tmavé těsto. Začínat a končit těstem světlým.Péct ve vyhřáté troubě na 170°C asi 50 minut.Vychladnutou bábovku polít teplou čokoládou a dozdobit kytičkami z falešného marcipánu. |
BÁBOVKA s jablky a rozinkami |
Těsto:
|
ČOKOLÁDOVÉ řezy |
Těsto:
tip: místo marmelády je dobrá šlehačka. |